Get Adobe Flash player

6,4 miljoen kijkers voor Oranje

De troostfinale tussen Nederland en Brazilië is de slechtst bekeken wedstrijd van het Nederlands elftal dit WK. Gemiddeld zagen zo'n 6,4 miljoen mensen thuis hoe Oranje met 3-0 won van de Brazilianen, meldt de Stichting Kijkonderzoek.

Lees meer...

"Waardig afscheid van WK"

De Nederlands kranten roemden de veerkracht die Oranje toonde in de troostfinale tegen Brazilië. Waar door menigeen werd gevreesd voor een treffen tussen twee moegestreden ploegen, sloot het Nederlands elftal het WK in stijl en ongeslagen af.

Lees meer...

Geen groot verdriet in stadion

oranjefans-4De weinige Nederlanders in het stadion van São Paulo reageren gelaten op de verloren halve finale. Er is geen groot verdriet, zoals bij de Brazilianen. Het is natuurlijk jammer, maar het is goed zo, is de reactie van verschillende Oranjefans. "We zijn al veel verder gekomen dan ik had gedacht", zegt een supporter. Hij was speciaal voor de wedstrijd naar Brazilië gekomen. "Ik denk wel dat we hadden kunnen winnen, maar dan zie je Vlaar de eerste penalty nemen en dan denk je, oh nee. Toen was het wel duidelijk", zegt hij.

Lees meer...

Meeste tv-kijkers ooit voor Oranje

De wedstrijd van Oranje tegen Argentinië is het best bekeken tv-programma aller tijden. Gemiddeld 9,1 miljoen mensen zagen Oranje afgelopen nacht verliezen van de Zuid-Amerikanen. Volgens NOS-kijkcijferexpert Paul Hek is het record opmerkelijk, gezien het late begin van de halve finale van het WK (22.00 uur).

Lees meer...

Klein Oranjefeestje in São Paulo

oranjefans-3In speelstad São Paulo is morgen een klein OranjefeDe supportersvereniging verwacht tussen de 1500 en 2000 Oranjefans, een stuk minder dan bij eerdere wedstrijden. Om die reden vinden de autoriteiten het deze keer wel verantwoord om het feestje te laten doorgaan.

Lees meer...

7,6 miljoen nachtbrakers voor Krul

7,6 miljoen mensen zagen vannacht om 00.47 uur Tim Krul de beslissende penalty stoppen in de kwartfinale tegen Costa Rica. Gemiddeld keken 7,4 miljoen mensen thuis naar de wedstrijd. Naar de voorbeschouwing van de wedstrijd keken volgens de Stichting Kijkonderzoek ruim 5,5 miljoen mensen, en naar de nabeschouwing bijna 7 miljoen.

Euforie bij Oranjefans in Salvador

oranjefans-4"120 minuten en dan die ontlading. Wow, echt super." Nederlandse fans die bij de wedstrijd in Salvador waren, komen superlatieven tekort om de overwinning op Costa Rica te beschrijven. "Geweldig voetbal, echt waar. Het is de eerste keer dat ik een WK meemaak, maar dit is het mooiste dat er is", zegt een man. Een ander: "Dit team is echt onoverwinnelijk. Die jongens gaan ervoor, de hele tijd. We hebben het verdiend, en ik heb er de hele tijd in geloofd ook, dat ze gingen winnen."

Lees meer...

Toeterende auto's in heel Nederland

oranjefans-5De overwinning van Oranje tegen Costa Rica na een zinderende penaltyreeks heeft in heel Nederland tot een explosie van vreugde geleid. Onder meer in het Museumpark in Rotterdam juichten duizenden Oranjefans nadat Krul de beslissende penalty had gestopt.

Lees meer...

Oranje krijgt steun 3000 fans

oranjefans-3Het Nederlands elftal kan zaterdag in de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica rekenen op de steun van ongeveer 3000 landgenoten. Die hebben in de aanloop naar het toernooi in Brazilië al een kaartje gekocht voor de kwartfinale in de Arena Fonte Nova van Salvador. Via de officiële kanalen is het nu heel lastig om nog aan tickets te komen. In het stadion, waar Oranje eerder dit WK al tegen Spanje speelde, passen bijna 50.000 mensen.

Lees meer...

Kranten pakken uit met Huntelaar

huntelaarTeamgeest en vechtlust redden Oranje. Dat concludeert de Volkskrant maandag na de overwinning van Oranje op Mexico op het WK voetbal in Brazilië. Ook andere kranten zijn zeer te spreken over de winst en zijn vol lof over hoe het Nederlands elftal de de wedstrijd wist te kantelen in zijn voordeel. Alle dagbladen hebben hun voorpagina gevuld met grote kleurenfoto's van een uitzinnige Klaas-Jan Huntelaar, die in zijn eerste WK-minuten de beslissende goal maakte. "Klaas boven baas!", kopt De Telegraaf, dat Huntelaar een "super-sub" noemt. Ook het AD zet "Koning Klaas" op een voetstuk. "Huntelaar bleef ijzig kalm terwijl sommige ploeggenoten niet meer durfden te kijken."

Lees meer...

Oranjeplein op flinke afstand van stadion

oranjefans-5De Nederlandse voetbalfans die zondag in Fortaleze de achtste finales op het WK tussen Oranje en Mexico bijwonen, moeten voor het traditionele supportersfeest op het Oranjeplein een flink stuk reizen. De KNVB maakte woensdag bekend dat na overleg met de FIFA en de lokale autoriteiten is besloten om het plein op te bouwen in de buurt van het officiële FIFA Fan Fest in Fortaleza. Dat is op behoorlijk grote afstand van het stadion.

Lees meer...

Oranje-Chili best bekeken WK-duel

De wedstrijd die Nederland gisteren tegen Chili speelde was het best bekeken WK-duel tot nu toe. Bijna de helft van de bevolking, ruim 8 miljoen mensen, volgde de ontknoping in groep B.

Lees meer...

"Het voelde als een uitwedstrijd"

oranjefans-5Dik in de minderheid waren de Nederlandse fans in het stadion van São Paulo. En dat was tot aan het einde van de wedstrijd te merken, vertellen Oranjesupporters. "Chi, chi, chi, le, le, le, klonk het steeds." "Ik zat in m'n eentje, ik was de enige Oranjefan. Maar ik heb gejuicht als een gek", zegt een Nederlandse man. "Ik heb gisteren pas een kaartje kunnen bemachtigen. Ik heb er 700 reaal voor betaald, maar ik ben zo blij dat ik erbij was."

Lees meer...

Oranjefans beginnen aan mars naar stadion

oranjefans-4Met kleine ogen en een lichte kater zijn de Nederlandse voetbalfans die op de Oranjecamping logeren maandagochtend begonnen aan de Oranjemars naar het stadion van São Paulo. Al om 07.00 uur Braziliaanse tijd (12.00 uur in Nederland) verlieten ongeveer 500 in oranje geklede supporters het kampeerterrein. Ze hebben een lange reis voor de boeg; eerst te voet en vervolgens met de metro naar de Arena de São Paulo waar het Nederlands elftal om 13.00 uur lokale tijd begint aan de laatste groepswedstrijd tegen Chili.

Lees meer...

Oranjeplein in São Paulo gaat niet door

oranjefans-1Nederlandse voetbalfans kunnen maandag in São Paulo niet terecht op het Oranjeplein om feest te vieren. De Brazilianen zijn bang dat er meer mensen komen dan de 1800 die op het plein passen en vrezen voor een onveilige situatie. De KNVB heeft dat zondag te horen gekregen. We gaan kijken of we met FIFA nog een alternatief kunnen realiseren op het stadionterrein, een beetje vergelijkbaar met wat we vier jaar geleden rondom de twee wedstrijden in Johannesburg hebben georganiseerd.”

Lees meer...

Wordt Rutte nieuwe octopus?

Premier Rutte heeft al een paar keer gescoord met zijn voorspellingen bij het WK voetbal. Vorige week zei hij dat Nederland met duidelijk verschil van Spanje zou winnen en voor de wedstrijd tegen Australië dacht hij aan een kleine overwinning.

Lees meer...

Gehandicapte' WK-fans veren op uit rolstoel

De Braziliaanse politie verdenkt zogenaamd gehandicapte fans die tijdens het bijwonen van een WK-wedstrijd op wonderbaarlijke wijze uit hun rolstoel opveerden van fraude. Dat meldde de Schotse krant Daily Record vrijdag.

Lees meer...

Koningspaar in de kleedkamer

oranjefans-4Het koningspaar heeft het Nederlands elftal na de gewonnen wedstrijd tegen Australië opgezocht in de kleedkamer. "Ze zeiden dat ze erg trots waren en hadden genoten, ook al ging het tegen Australië wat moeilijker dan tegen Spanje", zei Arjen Robben. "Maar ze waren uiteraard blij dat we hadden gewonnen."

Lees meer...

Bijna 8 miljoen kijkers voor Oranje

oranjefans-1Bijna 7,9 miljoen Nederlanders zagen gisteravond hoe Oranje van Australië won. Dat zijn meer kijkers dan de vorige WK-wedstrijd tegen Spanje. Toen keken er 600.000 mensen minder.

Lees meer...

Aussies overtreffen Oranjelegioen

oranjefans-3Normaal gesproken zijn speelsteden van het Nederlands elftal volledig oranje gekleurd, maar in Porto Alegre voert het groen-geel van de tegenstander de boventoon. Precies een dag voor de wedstrijd hebben zich 5000 Oranjesupporters verzameld, tegenover ruim 15.000 Australiërs.

Lees meer...

7,2 miljoen kijkers zagen Oranje

De verpletterende zege van het Nederlands elftal op Spanje is gisteravond bekeken door gemiddeld 7,2 miljoen mensen. Dat zijn de mensen die thuis keken.

Nederlanders bestolen in Salvador

In Salvador zijn gisteravond tientallen Nederlanders beroofd die naar de wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië keken op een plein waar een speciale fan-zone was ingericht. Tijdens de wedstrijd in het toeristische centrum van de stad werd het erg druk, waardoor zakkenrollers konden toeslaan. Mensen zijn beroofd van portemonnees, smartphones en camera's.

Lees meer...

Oranjecamping klaar voor fans

oranjecampingDe Oranjecamping is klaar voor het WK. Tijdens de pinksterdagen hebben zestig Nederlanders alle tenten opgezet in het prachtig gelegen basiskamp in São Paulo. Voor de vijfhonderd Oranjediehards die vrijdagavond neerstrijken na onze eerste wedstrijd tegen Spanje, zal bovendien 2400 liter Heinekenbier klaarstaan.

Lees meer...

Oproep: Afiiche "De Oranjefan"

afficheBen jij ook in de ban van oranje? Ga jij naar Brazilië of heb je net als ik je huis, straat of auto versierd? Dan ben ik wellicht op zoek naar jou voor een reportage op mijn website! Vind je dat leuk? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Je kan ook helpen zoeken naar Oranjegekte voor op deze website. Download het affiche en verspreid het bij jouw in de buurt.

nieuws oranje worldcup2014

nieuws worldcup2014

 alleoranjesites

 

adverteren

voetbal-nieuws

adverteren

 

mascotte2014brazilie