Get Adobe Flash player

Salvador

stad salvadorSalvador is qua inwoneraantal de derde stad van Brazilië, na Sao Paulo en Rio de Janeiro. De complete naam van de stad is São Salvador da Bahia de Todos os Santos, wat vertaald 'Heilige verlosser van de Allerheiligenbaai' betekent. Salvador, de hoofdstad van staat Bahia, is vooral bekend geworden als bakermat van de Braziliaanse vecht-dans capoeira. Het is een stad met veel Portugese en Afrikaanse invloeden. Het capoeira is ook door Afrikaanse slaven geïntroduceerd.

 

 

Ook is de stad, meer nog dan Rio, bekend om zijn carnaval. Het carnaval van Salvador is volgens het Guinness Book of Records het grootste feest ter wereld.

 

salvadorItaipava Arena Fonte Nova
Met het Itaipava Arena Fonte Nova beschikt Salvador over een prachtig WK-stadion. Het bouwwerk, dat eigenlijk het Complexo Esportivo Cultural Professor Octávio Mangabeira heet, is gebouwd voor dit toernooi en opende in april 2013 de deuren. Het fraaie stadion werd in de zomer van 2013 al gebruikt voor de Confederations Cup, toen vond hier onder meer de wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen Uruguay en Italië plaats. Het stadion is ontworpen door een groep architecten uit Duitsland, architecten die ook het in 2006 gebruikte WK-stadion van Hannover 96 vorm gaven. Helemaal vlekkeloos verliep de bouw overigens niet, in mei 2013 stortte na hevige regenval een deel van het dak in. Inmiddels zijn alle problemen verholpen en is Salvador klaar voor het WK. In de Arena Fonte Nova worden zes duels gespeeld. Het stadion wordt vier keer aangedaan voor een groepsduel, één keer voor een achtste finale en één keer voor een kwartfinale.

world-cup-soccer-brazil-location-mapLigging
Salvador is voor de meeste landen niet de meest ideale speelstad op dit wereldkampioenschap, om twee redenen. Ten eerste is het er warm, heel warm. Weliswaar iets koelen dan ik pakweg Manaus of Fortaleza, maar dat scheelt paar een paar graden. Bovendien ligt Salvador in een deel van het land, in het oosten, waar in de nabije omgeving verder weinig is. De dichtstbijzijnde speelstad is Recife, maar dat is altijd nog een dikke 800 kilometer. Wie van Rio de Janeiro naar Salvador wil, moet ruim 1.600 kilometer overbruggen.

nieuws oranje worldcup2014

nieuws worldcup2014

 alleoranjesites

 

adverteren

voetbal-nieuws

adverteren

 

mascotte2014brazilie