Get Adobe Flash player

Onderscheiding voor Van Gaal

vangaalLouis van Gaal is door het bondsbestuur van de KNVB onderscheiden voor zijn verdiensten voor het nationale en internationale voetbal. Hij kreeg de onderscheiding Lid van verdienste toegekend.

Lees meer...

Van Persie haalt hard uit op tv

van persieRobin van Persie heeft op nationale televisie ongenadig hard uitgehaald in de richting van oud-ploeggenoot Pierre van Hooijdonk. De spits van Oranje maakte na zijn openingstreffer tegen Brazilië (3-0 zege) een gebaar richting zijn criticasters. "Dat was voor de fans die altijd heel veel praten, zoals Pierre", zei de 30-jarige Van Persie. "Er zit blijkbaar nog heel veel wrok bij Pierre richting mij, die er bij mij niet zit. Niemand zit meer op hem te wachten. Hij moet lekker gaan golfen en dingen met zijn familie gaan doen. Dat hij een platform krijgt om te praten, snap ik ook niet."

Lees meer...

Oranje op weg naar huis

nederlandHet Nederlands elftal is op weg naar huis. De spelers en de staf van de KNVB vertrokken om 04.30 uur (Nederlandse tijd) uit Brasilia en landden rond 09.00 uur voor een tankstop in Kaapverdië.

Lees meer...

Oranje komt met 17,3 miljoen terug

nederlandHet Nederlands elftal is zondag met een winstpremie van 17,3 miljoen euro huiswaarts gekeerd. Behalve de bronzen medaille stond er zaterdagavond namelijk ook een cheque op het spel. De verliezer van de troostfinale moest het stellen met ongeveer anderhalf miljoen euro minder.

Lees meer...

Oranje sluit WK af als derde

nederlandHet Nederlands elftal heeft het WK afgesloten op de derde plaats. Oranje versloeg in de troostfinale gastland Brazilië met 3-0 en bleef zo ongeslagen dit toernooi.

Lees meer...

Van Gaal: fantastisch gepresteerd

vangaal"Ik heb nooit het gevoel gehad dat we deze wedstrijd zouden verliezen", sprak bondscoach Louis van Gaal na de uitschakeling van Oranje in de halve finale van het WK. "We zijn er zo dichtbij geweest. Maar we hebben verzuimd om kansen te creëren. Argentinië ook. En dan komt het uit op strafschoppen en dat is een loterij, dat weet je."

Lees meer...

Huntelaar: energie is verdwenen

huntelaar"De energie die in het toernooi zat, voel je in één keer in de bodem verdwijnen. Maar nogmaals, als je op het veld staat wil je derde worden, geen vierde. Daar gaan we alles voor geven", zei Huntelaar, die in de eerste helft van de verlenging Robin van Persie verving, na de uitschakeling tegen Argentinië.

Robben: alles, alles, alles gegeven

robbenNatuurlijk was ook bij Arjen Robben de teleurstelling groot na de uitschakeling van Oranje in de halve finale van het WK. "Ja, nu wel. Maar ik denk dat wij heel snel moeten omschakelen, want het is geweldig wat wij hier hebben gepresteerd. We hebben met z'n allen alles, alles, alles gegeven. Je gaat er nu op zo'n manier uit. En dat is klote, dat doet pijn. Maar ik ben zo ongelooflijk trots op deze ploeg. Echt waar."

Lees meer...

Oranje ten onder na strafschoppen

nederlandNederland is de finale van het WK in Brazilië misgelopen. Na 120 minuten matig, maar spannend voetbal zonder treffers won Argentinië de strafschoppenreeks met 4-2.

Lees meer...

Oldenzaal eert Björn Kuipers

kuipersOf het Nederlands elftal gehuldigd wordt, moeten we nog afwachten. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers heeft de lauwerkrans al binnen. Hij heeft bij thuiskomst een onderscheiding gekregen van de gemeente Oldenzaal, waar hij woont. Kuipers werd in het zonnetje gezet voor zijn optreden tijdens het WK voetbal in Brazilië, waar hij volgens de gemeente zowel Nederland als Oldenzaal positief in beeld heeft gebracht.

De Jong bijna fit, Van Persie ziekjes

de jongLouis van Gaal kampt met nogal wat vraagtekens voor het duel met Argentinië in de halve finales van het WK. Naast Nigel de Jong, Ron Vlaar en Leroy Fer is nu ook het meespelen van Robin van Persie en Daryl Janmaat onzeker.

Lees meer...

Van Gaal laat Krul invallen, ORANJE WINT NA GOUDEN GREEP

krulHet werd voor het Nederlands elftal in de Fonte Nova Arena een ware slijtageslag. Het stugge Costa Rica hield in de kwartfinale lange tijd stand en dwong zelfs na een spannende verlenging een strafschoppenserie af. Bondscoach Louis van Gaal had echter wéér een gouden greep in petto. In de laatste seconden bracht hij reservekeeper Tim Krul binnen de lijnen. De sluitpost ontpopte zich met twee gekeerde strafschoppen tot held van Oranje. Dankzij de succesvolle penaltyreeks blijft Van Gaal & co in de race om de wereldtitel.

Lees meer...

Oranje bereikt halve finales op WK

nederlandHet Nederlands elftal is voor de vijfde keer doorgedrongen tot de laatste vier van het WK. Oranje slaagde er in Salvador in 120 minuten niet in afstand te nemen van het taaie Costa Rica (0-0), maar sloeg in de strafschoppenreeks (4-3) alsnog toe. Daarin werd invaller-doelman Tim Krul de grote held door twee strafschoppen te keren.

Lees meer...

Oranje zaterdag geheel oranje

nederlandHet Nederlands elftal speelt komende zaterdag in de kwartfinale tegen Costa Rica wederom in een geheel oranje tenue. Volgens het protocol van de FIFA is Nederland de 'thuisspelende' ploeg, hetgeen betekent dat de formatie in het tenue van de eerste keus mag aantreden.

Lees meer...

Ontspannen training Oranje in Rio

nederlandHet Nederlands elftal heeft na een rustdag de training in Rio de Janeiro weer hervat. Op de geblesseerde spelers Nigel de Jong en Leroy Fer na, kon bondscoach Louis van Gaal beschikken over een fitte groep. In de aanloop naar het kwartfinaleduel met Costa Rica koos Van Gaal voor een ontspannen training.

Lees meer...

Costa Rica kijkt uit naar Oranje

costaricaTerwijl de spelers van Oranje dinsdag konden relaxen op het strand, was Costa Rica nog aan het bijkomen van de slopende achtste finale tegen Griekenland. Na 120 minuten voetbal en een penaltyserie mag het land zich voor het eerst in de historie kwartfinalist op een WK noemen. Zaterdag wacht de confrontatie met Nederland.

Lees meer...

Wijnaldum: Arjen houdt ons scherp

wijnaldumGeorginio Wijnaldum voelt zich opperbest in de selectie van Oranje. Hij geniet van elk moment en dat komt vooral omdat hij het voorbije seizoen waarin hij door een rugblessure heel lang langs de kant stond. Binnen de selectie van het Nederlands elftal heeft hij vooral veel steun aan reserve-aanvoerder Arjen Robben.

Lees meer...

"Kuipers net niet in kopgroep"

kuipersScheidsrechter Björn Kuipers wordt volgens Mario van der Ende waarschijnlijk de dupe van de politiek die de FIFA momenteel bedrijft. De Nederlandse arbiter hoort vandaag of hij een van de resterende acht WK-duels fluit.

Lees meer...

Oranje op herhaling in historisch Salvador

nederlandOranje speelt zaterdag in Salvador da Bahia tegen Costa Rica voor een plek in de halve finale van het WK. De plaats, eerder het toneel van de legendarische overwinning van Nederland op Spanje (5-1), is een historische stad die nog de nodige problemen kent. Supporters doen er goed aan hun waardevolle spullen goed in de gaten te houden. Voorafgaand aan het duel tegen Spanje werden tientallen fans het slachtoffer van zakkenrollers.

Lees meer...

Sneijder: alles klopt bij dit team

sneijderHij had nog niet gescoord dit WK, maar tegen Mexico was daar dan eindelijk zijn belangrijke treffer. Wesley Sneijder schoot vlak voor tijd de 1-1 binnen, waarna een paar minuten later Klaas-Jan Huntelaar uit een penalty Nederland langs Mexico bracht. Sneijder was tevreden over de wedstrijd. "We krijgen steeds meer ruimte om te voetballen. Nu waren we ook beter in balbezit en dan krijg je mogelijkheden om vrij te komen."

Lees meer...

Kuijt: deze is voor mijn vader

kuytVoor Dirk Kuijt was de wedstrijd tegen Mexico in meerdere opzichten speciaal. Zeven jaar na het overlijden van zijn vader trad hij als zevende speler toe tot de 'club van 100'. "Deze is voor mijn vader", zei hij na zijn 100ste interland.

Lees meer...

Oranje na snelle reis terug in Rio

nederlandHet Nederlands elftal is vannacht na de 2-1 zege op Mexico in Fortaleza teruggevlogen naar Rio de Janeiro om weer zijn intrek te nemen in het Caesar Park hotel, de vaste uitvalsbasis van Oranje aan het strand van Ipanema. Het was een vlotte reis, want de selectie zou om 21.45 uur Braziliaanse tijd landen in Rio, maar om 21.30 reed de bus al voor bij het hotel. De spelers deelden kort wat handtekeningen uit en liepen daarna snel naar binnen.

Lees meer...

Oranje op valreep langs Mexico

nederlandHet Nederlands elftal heeft op het WK op sensationele wijze de kwartfinales bereikt. Tegen Mexico was de uitschakeling nabij, maar dankzij twee late treffers werd in het snikhete Fortaleza alsnog met 2-1 gewonnen.

Lees meer...

Opstelling Oranje tegen Mexico

verhaeghLouis van Gaal kiest in de achtste finales tegen Mexico opnieuw voor het strijdplan 1-5-3-2. De 62-jarige bondscoach kan in het bloedhete Fortaleza weer een beroep doen op aanvoerder Robin van Persie, die tegen Chili nog was geschorst.

Lees meer...

nieuws oranje worldcup2014

nieuws worldcup2014

 alleoranjesites

 

adverteren

voetbal-nieuws

adverteren

 

mascotte2014brazilie